top of page

אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי

   גילי, מטופלת ב-VNS משנת 2015.   

ספרות מקצועית

+.png
-.png

ד"ר VOGES: "לאור הניסיון הרב שצברנו עם למעלה מ 220 מטופלים ב VNS כיום אנו נוטים להפנות מטופלים ל- VNS, לאחר ניסיון של 4 תרופות אנטי-אפילפטיות בלבד".

כתבה ב e-med

28/06/2017

ביוני 2017 נערך בבית החולים וולפסון כינוס של הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה ( ה - ILAE) .כאו אנו מסמים את הרצאתו של ד"ר Berthold Voges,מהמבורג גרמניה- מנהל יחידת האפילפסיה הגדולה ביותר בגרמניה ובין הגדולות בכל אירופה. בנוסף לניסיון רב בטיפול תרופתי, הם מבצעים גם ניתוחי אפילפסיה ובעלי ניסיון בטיפול בנוירוסטמולציה כגון VNS ו- DBS.

עד כה, ביחידה שלהם הושתלו 220 מטופלים ב-VNS, אשר 173 מהם נמצאים עדיין במעקב רציף עם ממוצע מעקב של 6 שנים וניתן לדעת את תוצאות הטיפול לגביהם. ד"ר VOGES ציין שהניסיון שלהם מראה ש 73% מהמטופלים הגיבו לטיפול ב VNS  בצורה משמעותית בהפחתה של לפחות 50% מההתקפים כאשר הניסיון שלהם מראה גם ש 7% מהמטופלים חופשיים לחלוטין מהתקפים.

+.png
-.png

הרצאתו של ד"ר בלט בכנס עדכונים בנוירולוגיה: נוירוסטימולציה לטיפול באפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי

כתבה ב e-med

27/06/2017

בתחילת הרצאתו סקר ד"ר בלט את התפלגות חולי האפילפסיה בישראל וציין ש 30% מחולי האפילפסיה הם עמידים לטיפול תרופתי אך רק מיעוט מהם יכולים לעבור ניתוח מוח לכריתת מוקד. לחולים אלו, הטיפול בנוירוסטימולציה היא חלופה מקובלת שהשימוש של רופאים וחולים בה הולך ומתרחב  , והיא מגובה במחקרים ופתרונות חדשניים.

ד"ר בלט: "הטיפול הנפוץ ביותר היום לאפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי הוא נוירוסטימולציה, תחום שצובר יותר ויותר ניסיון חיובי וחשיבות בעולם וגם בישראל."

+.png
-.png

צפו בהרצאה בוידאו של ד''ר מיכל צדוק - תוצאות עדיפות לשימוש בקוצבי ה- VNS מדור ה- AspireSR על פני הדור הקודם: תוצאות מחקר רטרוספקטיבי ביחידות האפילפסיה של שיבא.

כתבה ב e-med

06/02/2017

במהלך הכינוס סקרה ד”ר מיכל צדוק, נוירולוגית ילדים בכירה ממרפאת האפילפסיה של בית החולים ע”ש שיבא תל השומר , את תוצאות המעקב אחרי 62 מטופלים שטופלו בשנתיים האחרונות בדור החדש של קוצבי ה VNSמסוג ה AspireSR.

הניסיון בטיפול ב VNSלאפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי בשיבא עומד על 220 פעולות שבוצעו עד כה מ 2006 השנה בה נכנס הטיפול ב VNSלסל הבריאות, ניתן גם לראות עליה משמעותית בקצב ההשתלות במהלך השנים ובנוסף עליה חדה בכמות ההשתלות בשנה האחרונה זאת בעקבות הכניסה לשימוש של הדור המתקדם-ה AspireSR.

ד”ר צדוק טענה שע”פ הממצאים שלהם, הטיפול ב AspireSRמאפשר תגובה מהירה יותר לטיפול וכן שיש ירידה משמעותית יותר אצל המטופלים בתדירות, החומרה ומשך ההתקפים שלהם.

בתקשורת

+.png
-.png

תוצאות מחקר שפורסמו לאחרונה (נובמבר 2023) בביטאון היוקרתי EPILEPSIA, הדגימו שיפור במדדי קוגניציה (executive functions) בחולי אפילפסיה עמידה שטופלו בקוצב וגאלי - VNS

26.11.2023

EMED

שיפור במדדי קוגניציה (executive functions) בחולי אפילפסיה עמידה שטופלו בקוצב וגאלי - VNS

בתקשורת

bottom of page